Bölümü birincilikle bitirdi, postacı oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2009 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Fen Edebiyat Fakültesi arkeoloji bölümünü birincilikle bitiren arkeolog, Side Antik Kent'e postacı oldu.

2008 eğitim ve öğretim yılında AÜ Arkeoloji Bölümünü birincilikle bitiren Gökhan Şener, üniversitede okurken kazı çalışmalarına katıldığı Side Antik Kent'te postacılık yapıyor. 3 yıldır Antalya'nın Manavgat ilçesi Side PTT'sinde postacılık yapan Gökhan Şener, yıllardır hayalini kurduğu arkeologluğu bir gün mutlaka gerçekleştirerek yeraltında bekleyen tarihi eserleri gün yüzüne çıkaracağına inandığını belirtiyor.

Şener, bir kurumdan başka bir kuruma geçmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yazdığı 3 dilekçeden 14 aydır olumlu cevap alamadığını ifade etti. Üniversitede okurken Kamu Personel Seçme Sınavı(KPSS) kazanarak Side PTT'sine atandığını belirten Şener, Side Antik Kent içinde geçerken kazı alanını gördüğünde yüreğinde asıl mesleğini yapamamanın ezikliğini yaşadığını söyledi. Şener, yazdığı dilekçeye gelen cevapta 399 Sayılı Kamu İktisadi Teşebbüsü(KİT) kuruluşlarında sözleşmeli çalışanların Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı birimlere geçiş yapamayacağının ifade edildiğini bildirdi. Şener, "Okulumu birincilikle bitirdim ama arkeolog olamadım. Okuduğum okulla ilgili bir birimde çalışmak istiyorum. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay'dan yardım bekliyorum. Arkeolog olan benim çocukluk hayalimdi. Antik şehirde posta dağıtırken kazı yaptığım günler aklıma geliyor. Tarihi şehirde kazı çalışmaları yapan öğrenci grupları ve arkeologları görünce de yüreğim daralıyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber